CEIDG wykreśli przedsiębiorców, którzy do 19 maja nie uzupełnią danych. Dodaj PESEL do ewidencji


Zmień dane w CEIDG inaczej usuną firmę z ewidencji! 19 maja upływa termin


Read more

Ochrona danych osobowych po reformie – szkolenie RODO”


Cech Rzemiosł oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Rybniku
Zaprasza dnia 10 Maja 2018 r. do udziału w szkoleniu.

 


Read more

Happy Customers buy now


Mauris gravida vulputate ligula, ut sagittis libero consequat nec. Morbi mi sapien, viverra non interdum rutrum, viverra et massa. Suspendisse potenti. Vivamus orci nibh, egestas ac adipiscing id, tempus in justo. Duis blandit volutpat nunc nec dictum. Sed eget lectus sed est condimentum ultricies ut quis nunc. Aliquam mollis interdum condimentum.


Read more

29 MAJ

ETYKIETOWANIE- SZKOLENIE !!!

Przedstawienie aktualnie obowiązujących wymagań prawnych w zakresie produkcji i wprowadzania do obrotu produktów spożywczych.

  1. Znakowanie żywności

  • Przedstawienie aktualnie obowiązujących wymagań prawnych w zakresie produkcji i wprowadzania do obrotu produktów spożywczych.

  • Rozporządzenie PE i Rady 1169/2011 a polskie przepisy o znakowaniu żywności

  • jakie produkty muszą być znakowane

  • obowiązkowe elementy etykiety

  • sposób prezentacji informacji (wielkość czcionka, główne pole widzenia)

  • znakowanie wartością odżywczą

  • zwolnienie z obowiązku znakowania wartością odżywczą

  • informacje o alergenach - rozszerzony zakres informowania o substancjach powodujących alergię lub nietolerancje pokarmowe

  • deklaracje żywnościowe

  • omówienie zasad znakowania pieczywa i artykułów cukierniczych

  • sprzedaż na odległość (sklepy internetowe) - obowiązkowe informacje dostępne przed dokonaniem zakupu przy każdym produkcie

  1. Wartości odżywcze

  • co należy obowiązkowo podawać w oznakowaniu produktów,

  • sposób prezentacji wartości odżywczej,

  • dobrowolne elementy informacji o wartości odżywczej,

  • Błędy  w oznakowaniu wartości odżywczej produktów.  Jak ich uniknąć?

  • Zasady zaokrąglania  wartości deklarowanych składników odżywczych składniki podstawowe,

  • Określanie wartości odżywczej do celów znakowania – aspekty praktyczne

  • Analiza żywności;

  • Wykorzystanie tabel oraz baz danych składu i wartości odżywczej żywności;

  • Obliczanie wartości odżywczej produktu spożywczego na podstawie składu recepturowego.

  • Ćwiczenia praktyczne obliczania wartości odżywczej

Czas szkolenia  8godzin zegarowych

Cena szkolenia 370 zł

22 MAJ

PRZYGOTOWANIE KONCEPCJI TERMOMODERNIZACJI

„PRZYGOTOWANIE KONCEPCJI TERMOMODERNIZACJI” budynku Domu Rzemiosła przy ul. Wysokiej 15/17 w Rybniku.

Read more

29 MAJ

ETYKIETOWANIE- SZKOLENIE !!!

Przedstawienie aktualnie obowiązujących wymagań prawnych w zakresie produkcji i wprowadzania do obrotu produktów spożywczych.

Read more

12 STYCZEŃ

POMOC DLA PRACODAWCÓW I ICH PRACOWNIKÓW

Urząd Pracy wspomaga doskonalenie zawodowe pracowników w wieku 45+

Read more

15 LUTY

DOFINASOWANIE z ZUS na poprawę BHP w firmie

Zakład Ubezpieczeń Społecznych poinformował o możliwości dofinansowania działań skierowanych do pracowników i pracodawców.

Read more

11 MAJ

Zdobądź Dyplom PIP!

Program przeznaczony jest dla pracodawców prowadzących zakłady produkcyjne, budowlane, zakłady usług leśnych, handlowe i usługowe, zatrudniających do 9 pracowników.

Read more

10 MAJ

„Ochrona danych osobowych po reformie – szkolenie RODO”

Szkolenie będzie zawierało m.in. tematykę dotyczącą:

Read more

Cech Rzemiosł oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Rybniku