localisation micro iphone 5 Télécharger logiciel pirater telephone portable Espionner Espionner un portable gratuitement a distance Logiciel ecoute Espionnage sms telephone portable Comment Meilleur Cydia meilleur Logiciel espion au travail Télécharger logiciel despionnage de téléphone Comment Logiciel surveillance telephone mobile Écoute téléphonique avocat Comment supprimer logiciel espion iphone 8 Logiciel read more Micro espion dans telephone fixe Localiser iphone apple Mouchard Nettoyer ordinateur Peut on pirater un iphone X Localiser un Application micro espion iphone Logiciel espion visit web page link read more learn more here Surveiller le tel de sa femme go here Logiciel espion iphone 7 a distance Comment pirater un telephone samsung note 7 Logiciel de localisation sur carte gratuit Logiciel espion Espionnage mobile Logiciel Application root android 7.5 see more Impossible Camera espion iphone 7 Get application root in mvc Localiser un iphone a letranger Localiser une personne avec son numero de mobile Retrouver facture achat mobile bouygues The gps Monitoring Application for mobile phone como Cech Rybnik

TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW O REFUNDACJE NA ROK 2019


TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW O REFUNDACJE NA ROK 2019


Read more

SKŁADKI ZUS MARZEC, KWIECIEŃ, MAJ 2019


SKŁADKI ZUS MARZEC, KWIECIEŃ, MAJ 2019


Read more

29 MAJ

ETYKIETOWANIE- SZKOLENIE !!!

Przedstawienie aktualnie obowiązujących wymagań prawnych w zakresie produkcji i wprowadzania do obrotu produktów spożywczych.

  1. Znakowanie żywności

  • Przedstawienie aktualnie obowiązujących wymagań prawnych w zakresie produkcji i wprowadzania do obrotu produktów spożywczych.

  • Rozporządzenie PE i Rady 1169/2011 a polskie przepisy o znakowaniu żywności

  • jakie produkty muszą być znakowane

  • obowiązkowe elementy etykiety

  • sposób prezentacji informacji (wielkość czcionka, główne pole widzenia)

  • znakowanie wartością odżywczą

  • zwolnienie z obowiązku znakowania wartością odżywczą

  • informacje o alergenach - rozszerzony zakres informowania o substancjach powodujących alergię lub nietolerancje pokarmowe

  • deklaracje żywnościowe

  • omówienie zasad znakowania pieczywa i artykułów cukierniczych

  • sprzedaż na odległość (sklepy internetowe) - obowiązkowe informacje dostępne przed dokonaniem zakupu przy każdym produkcie

  1. Wartości odżywcze

  • co należy obowiązkowo podawać w oznakowaniu produktów,

  • sposób prezentacji wartości odżywczej,

  • dobrowolne elementy informacji o wartości odżywczej,

  • Błędy  w oznakowaniu wartości odżywczej produktów.  Jak ich uniknąć?

  • Zasady zaokrąglania  wartości deklarowanych składników odżywczych składniki podstawowe,

  • Określanie wartości odżywczej do celów znakowania – aspekty praktyczne

  • Analiza żywności;

  • Wykorzystanie tabel oraz baz danych składu i wartości odżywczej żywności;

  • Obliczanie wartości odżywczej produktu spożywczego na podstawie składu recepturowego.

  • Ćwiczenia praktyczne obliczania wartości odżywczej

Czas szkolenia  8godzin zegarowych

Cena szkolenia 370 zł

22 MAJ

PRZYGOTOWANIE KONCEPCJI TERMOMODERNIZACJI

„PRZYGOTOWANIE KONCEPCJI TERMOMODERNIZACJI” budynku Domu Rzemiosła przy ul. Wysokiej 15/17 w Rybniku.

Read more

29 MAJ

ETYKIETOWANIE- SZKOLENIE !!!

Przedstawienie aktualnie obowiązujących wymagań prawnych w zakresie produkcji i wprowadzania do obrotu produktów spożywczych.

Read more

12 STYCZEŃ

POMOC DLA PRACODAWCÓW I ICH PRACOWNIKÓW

Urząd Pracy wspomaga doskonalenie zawodowe pracowników w wieku 45+

Read more

15 LUTY

DOFINASOWANIE z ZUS na poprawę BHP w firmie

Zakład Ubezpieczeń Społecznych poinformował o możliwości dofinansowania działań skierowanych do pracowników i pracodawców.

Read more

11 MAJ

Zdobądź Dyplom PIP!

Program przeznaczony jest dla pracodawców prowadzących zakłady produkcyjne, budowlane, zakłady usług leśnych, handlowe i usługowe, zatrudniających do 9 pracowników.

Read more

Cech Rzemiosł oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Rybniku